Home » BLOG » Iconische letters "I Amsterdam" verdwijnen, wie volgt?

Iconische letters "I Amsterdam" verdwijnen, wie volgt?

Gepubliceerd op 13 oktober 2018 om 09:00

De laatste week is er nogal wat commotie over.  Maar de kogel is door de kerk. De manshoge letters op het Museumplein met de kreet "I Amsterdam" gaan binnen een paar weken verdwijnen. Over de letters op Schiphol en bij de Sloterplas wordt nog overlegd.

Rood-witte letters razend populair bij toeristen

Bedacht door reclamebureau Kessels in 2004 zijn de letters eigenlijk niet meer weg te denken uit Amsterdam. Het is ook moeilijk om ze niet op te merken. De rood-witte letters zijn 2 meter hoog en meten een indrukwekkende breedte van 23,5 meter. Toeristen zijn er dol op. Geen wonder dat er iedere dag gemiddeld zesduizend selfies bij de letters worden genomen. En dat aantal geldt alleen voor de letters van het Museumplein.

Het letterconcept uit Amsterdam werd meerdere malen gekopieerd: Moskou heeft "#Wow Moswow" en Lyon prijkt met "Only Lyon". Sterk staaltje branding, toch?

 

Vragen?

Of meer weten over branding door PERSPECTIEF?

Groen links noemt letters indivualistisch

GroenLinks Amsterdam plaatste de iconische Amsterdamse letters in een geheel ander perspectief. Femke Halsema verklaarde dat "I Amsterdam" voor individualisme staat, terwijl de mensen in de stad solidair en divers willen zijn. Om daarna aan toe te voegen: "De slogan reduceert de stad tot een achtergrondje bij een marketingverhaal."

"I Amsterdam" - letters op Schiphol

VVD-fractievoorzitter van gemeente Haarlemmermeer Jurgen Nobel pleit voor behoud van de "I Amsterdam" - letters op Schiphol. "De hele wereld heeft citymarketing via zulke letters overgenomen, het is een enorm succes. Waarom zou je ermee stoppen?" was zijn reactie. Hij spoort het college in Haarlemmermeer aan om de letters te behouden. 

Bedrogen toeristen in Amsterdam

Persoonlijk vind ik het jammer dat de letters op het Museumplein gaan verdwijnen. Het is de plek waar ook ik met mijn gezin een selfie heb gemaakt. Die foto is een mooie herinnering van een geslaagd dagje uit in een mooie stad. Net zo als voor miljoenen toeristen. 

De "I Amsterdam" letters passen moeiteloos in het rijtje van populaire publiekstrekkers zoals het Anne Frank-huis, het Rijksmuseum, de Heineken Experience en de Red Light District. Ik denk dat heel wat toeristen zich bedrogen voelen als ze op een leeg Museumplein aankomen. Wat denk jij?

"I Amsterdam" moet blijven.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.